Üdvözöljük
a Pilisvörösvári utánpótlás focicsapat
hivatalos oldalán!


"A labdarúgás a világ legegyszerűbb játéka,
amíg nem te játszod."

"A sport megtanít becsületesen gyõzni, vagy emelt fõvel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít."

Etikai kódex

A Pilisvörösvári UFC-és szülők etikai kódexe
• Ha a gyermekük huzamosabb ideig nem tud részt venni az edzésen, akkor azt jelezzék az edzők felé
• A gyerekek az edzésre lehetőleg a kezdés előtt már 5 perccel érkezzen meg a gyermek.
www.pufc.hu oldalon található korosztályos oldalakat kérjük gyakorta látogassák, mert itt találgatóak a csapatot érintő információk (edzések, meccsek,…), illetve az email-eket is olvassák.
• Kérjük a szülőket, hogy az edzésen csak, mint „csendes megfigyelő” a lelátón vegyenek részt. Az edzés alatt ne adjanak a pálya mellől taktikai utasításokat, tanácsokat a gyerekeknek. A pálya szélén a szülők nem tartózkodhatnak!
• A torna, mérkőzés előtt és után ne tegyenek túlzott lelki terhet, elvárást a gyermekek vállára. Hagyják őket önfeledten, felszabadultan játszani.
• Szeretnénk, ha a mérkőzések alatt sportszerűen szurkolnánk, és ne szidnák a játékvezetőt, a játékosokat, edzőket, szőlőket.
• Kérjük a szülőket, hogy mérkőzéseken, a lelkesítésen, buzdításon túl ne adjanak szakmai tanácsokat, utasításokat a gyermekeknek.
• Kérjük a T. Szülőket, hogy mérkőzéseken a lelátón tartózkodjanak. Az edző mellett csak és kizárólag a cserejátékosok lehetnek.
• Kérjük a T. Szülőket, hogy a gyermeket ne azzal büntessék, hogy nem engedik edzésre, meccsekre járni, mert ezzel több kárt okoznak, mint hasznot.
• Kérjük a T. Szülőket, hogy a gyermeket érintő bármilyen kérés, kérdés, probléma (tanulás, magatartás stb.) esetén forduljanak bizalommal az edzőkhöz, akik készségesen állnak a rendelkezésükre
• Kérjük, hogy ha a megadott elérhetőségükben (telefonszám, lakcím) változás történik, akkor azt jelezzék az edzők felé.
• Kérjük a T. Szülőket, hogy a csapattal, edzővel, játékosokkal kapcsolatos esetleges észrevételeiket, sérelmeiket, kritikáikat egyenesen az edzőknek fogalmazzák meg.
• Kérjük a T. Szülőket, hogy a PUFC és a gyermek kapcsolatát érintő döntésekről (átigazolási szándék, sportág abba hagyása stb.) elsők között tájékoztassák az edzőket is.
• Kérjük, hogy a havi díjakat minden hónap 10-éig átutalással fizessék meg.
• Ha a gyermeke tornákon, kupákon, meccseken nem tud jelen lenni, akkor ezt mielőbb jelezzék az edzők felé.
• A mérkőzésen, ne csak a számszerű végeredményt, fogadják el sikernek. Dicsérjenek meg, egy meccsen bemutatott szép lövést, védést, átadást, egy „nagy” ellenfél kicselezését stb.
• Ne csak egy kérdésük legyen meccs után: Nyertetek vagy vesztettetek? Ez a „nyomás” még minket, edzőket is rossz irányba terel. Lássák az egyéni teljesítményt, hangsúlyozzák a játék örömét, élményét.

Köszönjük a megértését!

Házirend!
1. Az edzésekre pontosan kell megjelenni. A kerékpárokat az arra kijelölt helyen kell tartani. Ezekért felelősséget nem vállunk.
2. A sportpályán a köszönés és az elköszönés mindenkire nézve kötelező mindenkinek.
3. Az öltözőt mindenki használhatja. Az ott hagyott értékekért felelősséget nem vállalunk. Az öltöző tisztaságáért mindenki kölcsönösen felel.
4. A havi díjakat minden hónap 10.-éig átutalással kell megfizetni!
5. Az edzésen minden játékos közösen figyel a segédeszközök, a pálya (labdák, bóják, mezek, rudak…) állagára és meglétére.
6. A mérkőzésekre kiosztott felszerelést hiánytalanul köteles mindenki visszaadni.
7. Az edzés után mindenki induljon haza mielőtt ellenőrizte, hogy nem hagyott maga után szemetet és mindene megvan.
8. A sportpályán a káros szenvedélyeket mellőzzék a játékosok (cigaretta, alkohol)

9. A buszban az étel- ital fogyasztása tilos, és kérjük a rendre vigyázzanak!

10. A műfüves pályákon a stoplis cipő használat tilos!

Etikai Kódex

A sport arra tanít, hogy becsületesen győzzünk vagy emelt fővel veszítsünk. Így a sport mindenre megtanít.”
1. A trágár beszédet mellőzöm
2. Edzésen nem foglalkozok mással csak saját magammal
3. Mérkőzéseken nem törődök az ellenféllel, a játékvezetővel a szülőkkel. Őket maximálisan tisztelem!
4. Az edzésen mindig megpróbálom magamból a maximumot kihozni.
5. Az edzői utasításokat és kéréseket mindig teljes erőből próbálom meg végrehajtani.
6. Minden erőmmel küzdők a győzelemért!
7. A mérkőzéseken a szabályok szerint és fair-play szellemében játszom.
8. Ha valamilyen problémám van akkor azt egyenesen az edzőkel mondom meg.
9. Ellenállok a sportszerűtlen kísértéseknek (cigaretta, dopping)
10. Az edzők munkáját maximálisan segítem.
11. A klubról vagy jót vagy inkább semmit sem mondok!
12. A klub iránti tiszteletet abban is kifejezem, hogy a pályán kívül is példamutatóan viselkedem. (tanulás, egyéb hobbik…)

Egyéb rendelkezések:

Átigazolás:

A Pilisvörösvári UFC vezetősége a zajló bajnokságban nem járul hozzá az átigazolásokhoz, csakis a bajnokság végeztével, a nyári átigazolási időszakban. Vagyis a bajnokság közepén a téli átigazolási időszakban nem járulunk hozzá az átigazoláshoz, ez alól kivételt képez a lakóhelyváltozás miatt szükséges ez. A kötelező érvényű utánpótláskorú labdarúgók működési költségtérésének meghatározásában a szakosztály dönt.

A labdarúgók továbblépési szándékát (akadémia, NBI-es egyesület, egyéb klub) három hónappal előre egyeztetni szükséges (vagyis legkésőbb áprilsban) az edzőkkel, akik ha ez szakmailag valóban indokolt készségesen segítenek majd a továbblépésben a megfelelő időben.

Szereted a focit? Csatlakozz hozzánk!